Fixen o primeiro pan de plátano un día no que tiña uns plátanos maduros de mais e decidín probar a facer algo con eles. A receita adapteina dunha do libro da pastelería Hummingbird.
Unha vez fixen o primeiro acabouse en nada, e a partires de aí unha vez ó mes fago un. Aí vai:
Ingredientes:
- 200 gramos de plátano machucado cun garfo (canto máis maduros están os plátanos máis doces vai quedar o pan)
- 280 gramos de fariña de repostería
- 200 gramos de sucre de caña escuro integral
- 140 gramos de manteiga derretida* (no microondas ou nun cazo)
- 2 ovos
- 1 culleriña de xenxibre moído
- 1 culleriña de canela moída
- 1 culleriña de bicarbonato
- 1 culleriña de fermento en po
Preparación:
- Poñemos o forno a quentar a 170º
- Xuntamos o azucre e os ovos e batemos ben ate que vexamos que está ben mesturado e se derreteu o azucre.
- Engadimos o plátano machucado e seguemos batendo.
- Engadimos os ingredientes en po (fariña, xenxibre, canela, bicarbonato e fermento), batemos un pouco e engadimos a manteiga derretida. Mesturamos ben.
- Untamos un molde con manteiga, despois poñemos fariña, dámoslle un par de golpiños para quitar o sobrante e vertemos a masa nel.
- Deixamos no forno 1 hora, comprobamos cun palillo ou con un coitelo que está feito (cravamos no centro do pan e ten que saír seco). Sacamos, deixamos cinco minutos e xa podemos sacalo do molde e deixalo arrefecer nunha grella.
Ningún comentario:
Publicar un comentario