Ingredientes:
- 350 gr de fariña de trigo
- 250 gr de azucre
- 250 gr de aceite de oliva
- 100 gr de nata (tona)
- 1 sobre de fermento en po (16 gr)
- 4 ovos
- A pel de un limón relada
Preparación:
- Batemos os ovos xunto co azucre ata que aumenten o volume.- Engadimos a nata e batemos outro pouco ata que integre.
- Engadimos a pel relada de limón e o aceite, bater.
- Pouco a pouco imos engadindo a fariña xunto co fermento.
- Imos preaquecendo o forno a 200º (calor arriba e abaixo) mentres preparamos os moldes.
- Colocamos os papeliños de madalena no molde (se non tedes molde podedes poñer os papeliños en moldes de flan).
- Poñemos un pouco de masa en cada papeliño (acordádevos do truco da culler de xeado que vos expliquei nas madalenas de iogur) e metemos no forno 20 minutos. Eu non o poño, pero se vos gustan ca capiña de azucre que levan as veces por riba, o momento de poñerllo é xusto antes de metelas no forno.
Ningún comentario:
Publicar un comentario